Canonical ima novo strategijo

12:33 0 Comments


Ekipa, ki stoji za Ubuntu Linux želi, da bo to leto posvečeno predvsem ubuntu aplikacijam . In to so tudi dosegli, da se bo Ubuntu skupnost , zlasti lokalnih Loco ekip poglavij razširila po vsem svetu in pospešila programiranje aplikacij , je napisal Jono Bacona .

Bacon piše:
 " 2014  bo veliko leto za Ubuntu App razvijalce.določili smo nekaj fantastičnih temeljev v letu 2013 , letos pa želimo razširiti in rasti naše skupnosti v različnih smereh ... izgradnjo trdne, pooblaščene  rampe za ustvarjanje super aplikacij za Ubuntu. "

Da bi to dosegli , Bacon vidi da bi lahko Loco ekipe imele tečaj " Ubuntu App Razvojno šolo " v njihovih krajih .To bi bili dogodki kjer bi člani skupnosti lahko prišli na tečaj in se naučili ustvarjati aplikacije za odprto kodo.

Za zdaj je pobuda  v fazi načrtovanja ( in Bacon vabi zainteresirane strani v organizacijo take šole , da ga kontaktirajo preko emaila ) , ampak Ubuntu razvijalci so že ustvarili učna gradiva za pomoč pri gostovanju takega dogodka .


Če lahko prostovoljci iz skupnosti pomagajo pri zagotavljanju novih aplikacij za Ubuntu ,bo Canonical strdel nenehno prizadevanje , da bi Ubuntu postal bolj razširjen in prisoten na pametnih telefonih
, tablicah in drugih napravah . Ubuntu lahko deluje na vse  več takšnih opremah , vendar pa nima dovolj aplikacij in so zaradi tega uporabniki omejeni , za zdaj . Morda bodo Loco ekipe odstranile ta problem.

Tudi slovenija ima loco skupnost v katero se lahko prijavite na Loco strani.

vir:Ubuntu Loco

Linux-novice

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 komentarji: