Minecraft na linuxu

06:05 , 0 Comments


Ker se tudi mi kdaj dolgočasimo si krajšamo čas z igricami.Zato smo se odločili da vam napišemo navodilo kako zagnati Minecraft na Linuxu.

Nekateri se vrjetno sprašujete kaj je Minecraft,če pa že veste pa preskočite ta del.Minecraft je RPG igra, ki ima poudarek na ustvarjalnost igralca in je bolj znana kot ena izmed redkih puščavniških iger v tem obdobju. Igra je narejena v programskem jeziku Java. Zaradi tega potrebuje najnovejšo verzijo Jave za uspešno poganjanje.

Zdaj ko vemo kaj pravzaprav je Minecraft pa bomo začeli z tako imenovano inštalacijo.Najprej naj povem da smo za ta test uporabili Linux mint,ampak garantiramo uspeh tudi na drugih ubuntu distribucijah.


1.)Najprej se prepričajte da imate naloženo zadnjo verzijo Jave,če pa jo nimate pa jo naložite preko software managerja ali synaptic package menegarje.Priporočeno je imeti inštalirano Java6 ali Java7 aplikacijo.



2.)Ko imamo javo inštalirano moramo dobiti minecraft datoteko,zato obiščemo uradno spletno stran Minecrafta in prenesemo minecraft.jar datoteko.



3.) Vašo Minecraft datoteko prenesite v svojo domačo mapo.



4.)Z desno tipko vaše miške kliknite na Minecraft.jar datoteko,ko se vam bo prikazal spustni meni kliknite na opcijo lastnosti (properties).Nato se vam bo odprlo pogovrno okno,kjer najprej izberete s katerim programom se bo minecraft odprl.Kot že vrjetno sumite morate izbrati java 7 ali 6 odvisno katero verzijo imate inštalirano.V našem primeru imamo java 7.Nato odpremo  še  zavihek dovoljenja (permissions) in moramo obkljukati"Dovoli izvršitve datoteko kot program"(Allow executing file as a program).


5.) Zdaj pa dvakrat kliknite na minecraft.jar in bi se mogel minecraft zagnati.



6)Nato zapremo Minecraft in kliknemo na namizje z desno tipko na miški da se nam odpre spustni seznam v katerem bomo izbarli ustvari zagonsk... (create launcher)


7.)Ko se vam bo okno odprlo izberite ime aplikacije,lahko dodate komentar ,pod command izberemo kje se datoteka nahaja in na koncu še dodamo poljubno ikono. Zdaj se pa lahko začne vaša dogodivščina v neverjetnem svetu Minecrafta.

Linux-novice

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 komentarji: