Gedit z novim graficnim vmesnikom


Pri Gnomu so končno prišli do ideje, da posodobijo videz in občutek svojega urejevalnika besedil , gedit .

Aplikacija ,kruh in maslo mnogih razvijalec Linuxa , je bil preoblikovan tako da se ujema z GNOME 3 smernicam novejšega vmesnika in uporablja novejšo tehnologijo, kot je nova GTK orodna vrstica Razvijalec Nacho Resa je povedal, da te posodobitve predstavljajo " najbolj radikalne spremembe v uporabniškem vmesniku v prihodnjih letih ".

"Cilj tega dela je ustvariti moderni vmesnik, ki porablja manj zaslonskega prostora in vam omogoča, da se osredotočite na besedilo ali kodo, ki jo pišete ," 

Je zapisal na svojem blogu .Spremembe grafičnega vmesnika so prikazane  na sliki zgoraj , Resa pravi , da še ni vse dokončano. Razvijalci bodo še naprej pošlušali mnjenja o izboljšavi  na podlagi povratnih informacij uporabnikov .

Kakor tudi debuting je precej nov obraz  Gedit doživel tudi pod površjem.

Izboljšave kodne baze  bodo uporabnikom Gnoma  izboljšale izkušnje , ampak tudi omogočil, da se bo aplikacija bolje  prilagodila, če se bo uporabljaja tudi na drugih namiznih okoljih, kot naprimer Unity . Razvijalci bodo morali posodobiti svoje vstavke , da se bodo kosali z delno prekinitvijo pluginov API.

 Zdaj še ni povsem jasno , kdaj  lahko uporabniki Gnoma pričakujejo, da bodo videli  izboljšaveprivzeto ( ena ugibanja v GNOMU 3.12 ), niti pri nadaljnjih projektih , kot so Ubuntu , ga ne  bodo dodali v svoje arhive .

vir:OMG ubuntu

Linux-novice

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 komentarji: