Unity za Arch-linux



Že v juniju smo lahko prenesli novo distribucijo Linuxa , imenovano Unity -for- arch, ki  uporablja uporabniški vmesnik Unity Ubuntu na osnovi Arch Linux live CD .

Na žalost ,razvijalec zanemarjena Live CD , ki  v tistem času ni deloval kot je bilo pričakovano , in je bil portan preko zbirk tretjih oseb .



Zato, če ste kdaj sanjal o uporabi  namiznega okolja , ki ga je Canonical  zasnovan za svoj priljubljen Ubuntu Linux operacijski sistem na vrhu zanesljivega , zmogljivega in stabilnega Arch Linux-a , ja zdaj vaša priložnost , zahvaljujoč projektu Unity - za - Arch .

Unity  Shell paketi, ki so v Unity - za - Arch , so preneseni iz stabilnega Ubuntu 12.04 LTS ( Natančno Pangolin ) operacijskega sistema Linux , ki ga Canonical še vedno podpira do leta 2014 .

- Unity za Arch vsebuje natanko enake pakete kot jih  najdemo v uradni distribuciji projekta unity , kot je zahtevano GTK2 / 3 orodij , vseh potrebnih kazalnikov in knjižnic , kot tudi Nautilus , GNOME in Ubuntu pakete .

Privzeto je, da vključuje naslednje Unity Lens Unity Applications Lens, Unity Files Lens, Unity Music Lens, Unity Photo Lens, Unity Video Lens, and the Unity Smart Scopes.

Za namestitev uporabniškega vmesnika Ubuntu Unity v vašem operacijskem sistemu Arch Linux , dodajte naslednje repozitorije v konfiguracijsko datoteko Pacman , ki jo lahko najdemo v / etc / pacman.conf :

[Unity-for-Arch]
SigLevel = Optional TrustAll
Server = http://dl.dropbox.com/u/486665/Repos/Unity-for-Arch/$arch

[Unity-for-Arch-Extra]
SigLevel = Optional TrustAll
Server = http://dl.dropbox.com/u/486665/Repos/Unity-for-Arch-Extra/$arch

Po tem, odprite terminal in zaženite naslednje ukaze , enega po enega, pritisnemo Enter po vsaki :

sudo Pacman Syu
sudo pacman - S $ ( pacman - Slq Unity - za - Arch )

Počakajte, da se paketi,  prenesejo in namestijo , in potem je potrebno ponovno zagnati sistem. Morali bi videti upravitelja LightDM  za prijavo po vnovičnem zagonu sistema . Za več podrobnosti , preberite celotno dokumentacijo Unity - za - Arch predvideno na GitHub strani . Preberite tudi Arch Linux Wiki za več podrobnosti o tem .


Linux-novice

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 komentarji: