Leto 2013 vec kot odlicno za linux

08:23 , 0 Comments


V skupnosti Linuxa  radi napovedujemo, da je bilo to leto Linux-a v avtomobilih ali v igričarski industriji in pa še na desktopih .
Toda v resnici je bil to leto kjer je bil Linux v vsem. Od pametnih telefonov, tablic , potrošniških naprav in avtomobilov , do odprtih oblakov in visoko zmogljivih računalnikov , na igralnih platformah in več , Linux  je dobesedno povsod. To je programska oprema, ki deluje na naše življenje .
Zadnje poročilo ja pokazalo, več kot 1,5 milijona Android  aktivacij ki se dogajajo vsak dan. Android še naprej prevladuje na telefonih.  Linux prinaša sisteme tudi v dnevno sobo kjer je v televiziji,v vašem pralnem in sušilnem stroju, na vašem hladilniku in ogrejevalniku  .

Uspeh Linux-a v v avtomobilski industriji dokazuje , med drugim , svojo vlogo v avtomobilskemu magazinu Trend Magazine za avto leta žea dve leti zapored . Oba Cadillac CTS sedan (2014 Motor Trend avto leta ) in vsi -električni Tesla Model S ( zmagal leta 2013 ) poganja Linux . Poleg tega je IHS Automotive  pred kratkim poročali , da bo prodaja avtomobilskega Linux sistema  prehitela Microsoft in Blackberry QNX na svetovnem avtomobilskem trgu infotainment leta 2020 .

In seveda je eden od letošnjih najzanimivejših Linux zgodb o uspehu ,  steam-a in SteamOS .Steam je znan po svoji prodaji iger in več kot 65 milijonov aktivnih uporabnikov , Valve je napovedal , da bodo njegov  SteamOS temeljiv na Linuxu in so se nato pridružil Linux Fundaciji  le nekaj tednov nazaj . To predstavlja velik premik v načinu,igralniške industrije  Linuxu in odprti kodi in je pripravljen preoblikovati konkurenčno dinamiko med podjetji v tem prostoru, in način, na katerega uporabniki komunicirajo s svojimi igrami . Linux  bo omogčil to spremembo .
več si lahko preberete tukaj!

Linux-novice

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 komentarji: