Simple Screen Recorder (GNOME)



Simple Screen Recorder je dobro open source ( GPLv3 ) orodje, ki uporabnikom omogoča enostavno zajemanje svoje zaslone v video in je dovolj zmogljiv , da je primeren za uporabo pri snemanju računalniških iger .

Čeprav Gnome Shell prihaja z privzetimi screencasting sposobnostmi  , res je da še ni tam v smislu obremenitev CPU in funkcionalnosti kodekov in možnosti ki so omejene in niso zlahka dostopne . SSR lahko deluje kot  nadomestilo za vsako screencasting nalogo pod Gnome sistemom .

Prijazen in zmogljiv

Od začetnega klika, SSR  uporabnika popelje skozi nastavitve in pomaga pri odločitvah , ki zadevajo nastavitve in izbire formata . Interakcije se doseže z Qt , temeljnim vmesnikom , ki vas popelje skozi tri korake .



Aplikacija lahko posname v celozaslonskem načinu , fiksnemu pravokotniku , določenem oknu ali sledi  vašemu kurzorju . Lahko se odločite tudi za renderiranje videa v želeno resolucijo , ki privarčuje veliko časa v mnogih primerih.

Ena od najboljših stvari SSR so zelo informativni namigi , ki se pokažejo  , ko smo z miško na meniju možnosti ali nastavitvenih vrednosti. Nekateri vplivni programi ponujajo veliko zanimivih možnosti , vendar je prav tako pomembno, da se uporabnik orientira, kaj se šteje za privzeto in kakšen učinek ima lahko sprememba nečesa , ker nihče ne more vedeti vsega .


Lahko se odločite za snemanje v naslednjih formatih : Matroska Video , MP4, WebM in OGG s svojimi kodeki . Bitrate ali stopnja konstantnega faktorja  videa se lahko spremeni na vaše potrebe in prednastavitev v menija nastavitev , kjer lahko določite velikost video datoteke in kakovost tudi.

Zvok lahko posnamete v Vorbis , MP3, AAC ali nestisnjene zvočne datoteke . Izberite željeni backend ( ALSA , PulseAudio itd ) in" hear from" vira ( audio krmilnik , webcam mikrofon itd ) .

Ko končate s tema dvema nastavitvenema zaslona , boste kmalu dosegli snemalni zaslon , iz katerega lahko zaženete screencasting , nastavite hitre tipke, dobite  žive informacije o snemanju in gledate predogled , da se zagotovi vse, kar se dogaja po načrtu.



Šele , ko pritisnete gumb Start lahko ustavite,shranite in zbirešete posnetke.

Uspešnost o igrah

Razvijalec Simple Screen Recorder-ja je Maarten Baert in je razvijalec iger , tako da naj bi bilo orodje primerno za snemanje iger. Njegova spletna stran trdi, da je SSR hitrejši kot VLC in ffmpeg / avconv in je delovanje usmerjeno na mehanizme , kot so samodejno zmanjšana stopnja video frame , če je vaš računalnik prepočasen in manjše zamude v katero koli od sestavin nikoli ne bodo ovirala drugih komponent , kar omogoča  gladko  in boljše delovanje na računalnikih z več procesorji .





Moja ugotovitev je, da je SSR zares uporabna aplikacija v snemanju iger , saj je obremenitev CPU in RAM nežna in znotraj omejitev. Res super orodje, na Linuxu . Vesel sem da deluje tako dobro glede na različico 0.1.2 !

demo video

OpenGL Snemanje

SSR lahko posname OpenGL ( trenutno eksperimentalno ) aplikacije, ko vstavite knjižnico v program , da bodo zabeležene . Ta knjižnica bo razveljavila nekatere sistemske funkcije.


Snemate lahko tudi 32- bitne aplikacije OpenGL z namestitvijo dodatne knjižnice , in celo snemanje programa , ki ze teče na drugem uporabniku .

Namestitev
Ubuntu uporabniki lahko vnesete naslednje ukaze v terminalu za dodajanje potrebenih reposetorijev  v vaš sistem na lastno odgovornost :

sudo add-apt-repository ppa:maarten-baert/simplescreenrecorder
sudo apt-get update
sudo apt-get install simplescreenrecorder

Če želite posneti 32-bitne OpenGL aplikacije na 64- bitnem sistemu morate vnesti dodatni ukaz:sudo apt-get install simplescreenrecorder-lib:i386″
Uporabniki drugih distribucij : OpenSuse , Arch Linux  , Gentoo  , se obrnite na spletne strani vaših distribucij za repozitorije.Dodajam Link do prenosa datoteke.

vir:SSR spletna stran

Linux-novice

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 komentarji: